FB pixel code

Online prodaja i SEO

Online prodaja i SEO

Online prodaja i SEO

SEO i Online store

SEO predstavlja odličan način da unapredite vaš sajt i ojačate vaše marketinške napore. SEO marketing od vas zahteva da uredite sajt na određeni način, ali i da postavljate određeni tip sadržaja. I jedno i drugo služe da pomognu korisniku da dođe do željenog proizvoda.

Možemo reći čak i da je SEO marketing toliko dobar je treba da pomogne korisniku da vrši osnovnu funkciju na internetu - pretražuje.

Sve što ćete raditi, radite da vas korisnik lakše pronađe kada pretražuje na netu da nađe odgovor na probleme koje ima. Da uspete u tome, morate da pokrijete sledeće SEO aktivnosti.

Tehnička optimizacija sajta

Prva stvar je tehnička optimizacija. Tehnička optimizacija služi da vam omogući da sajt radi brže, bude lakši za učitanje, lakši za korišćenje, i da može da se koristi na mobilnim uređajima.

Google pretraživač vam neće omogućiti da se visoko rankirate ukoliko ne ispoštujete određene zahteve. Tako, vi morate da uredite sajt prema gorenavedenim potrebama. Kada to uradite, sam sajt će bolje raditi, vašim korisnicima će biti lakše da ga koriste, a vi ćete napredovati u pretraživaču.

Obično postoje greške koje se ponavljaju sa sajtovima, i koje nisu teške za otkloniti. Ali, većina vlasnika sajtova ne zna to da uradi. Zato morate da imate dobar tim iza sebe da uradi tehničku optimizaciju.

Optimizacija sadržaja na sajtu

Sledeća stvar, po kojoj je SEO marketing i prepoznatljiv, je optimizacija sadržaja. Ono što svakom sajtu treba jeste sadržaj. SEO marketing radi tako što ćete određeni sadržaj optimizovati za relevantne ključe reči. Zatim ćete dodati i kontekst tim ključnim rečima i pisati tako da najviše odgovara potrebama pretrage korisnika.

Potom ćete optimizovati ili dodati ključne reči na slike, u opise proizvoda, u stranice, i gde god možete. Čitav sadržaj će biti organizovan tako da kada korisnik ukucava različite pretrage u pretraživač, vi mu izađete na prvoj strani u prvih pet pretraga.

Sadržaj se posebno priprema, pa su češto pravljenje SEO strategije i sajta procesi koji se obavljaju u isto vreme. 

Okrenut ka korisniku

Na kraju, sve što radite mora da pomogne korisniku. Čitava suština marketinga jeste da vaše proizvode povežete sa idealnim kupcem. Isto tako radi i SEO. Vi morate da napravite posebno iskustvo za korisnika da on prilikom relevantnih pretraga može da dođe do onoga što mu treba.

Prema današnjim standardima, neohpodno je da može lako da se pretražuje prvenstveno sa mobilnih uređaja. Mora da postoji odgovarajući dizajn, odgovarajuća dužina sadržaja, i da sajt bude funkcionalan.

Kada ste ispunili sve potrebe SEO vi dobijate kvalitetan sajt koji može da obavlja sve funkcije koje sajt treba da obavlja. Ali, uz to on je i pogodan za korisnika. Najveći nedostatak sajtova je u tome što oni nisu pravljeni za ljude.

Unapređenje prodaje

Kada imate sajt koji je napravljen za ljude imate sajt na kome možete lako unaprediti prodaju. Čitava stvar je u tome da napravite sajt koji će odgovarati potrebama vaših korisnika. Korona epidemija je samo ogolila činjenicu da online poslovanja nisu ispunjavala svoj zadatak.

Postoji mnogo reči i žargona koji možete da koristite - Suština poslovanja, bilo ono online ili ne, jeste da vaš proizvod ponudite idealnom kupcu. I kada uspete da ga nađete, da mu učinite iskustvo kupovine što boljim.

Online prodaja u doba Korone pokazala je da poslovanja moraju da se trude da pruže kvalitetnije uslugu. Websajt i marketing moraju da rade uzajamno na tome.

Tako se unapređuje vaše poslovanje.

Unapredite vaše online poslovanje

Ukoliko želite da unapredite vaše poslovanje javite se Lucky Web Solutions. Pregledaćemo vaš sajt, videti šta treba da se sredi, i što je najbitnije - videti kako da unapredimo vaš sajt.

Korona će na kraju proći, i svet će se vratiti u normalu. Ali, loše postavljena online poslovanja će se jako teško promeniti.

Izaberite da imate sajt koji će obogatiti marketinška strategija, čiji je rezultat povećanje prodaje. To je i smisao online prodaje.

Da li Vam se sviđaju naši sajtovi?

Potreban Vam je novi sajt, želite da osvežite stari sajt, ili da dodate e-prodavnicu. Kontaktirajte nas i zajedno ćemo doći do najboljeg web rešenja za Vas.

Back to top
Lucky Web Solutions Logo

© 2023 Lucky Web Solutions. All rights reserved.
Razvoj web aplikacija i internet konsalting