FB pixel code

7 razloga ZA responsive web dizajn

+381 65 855 80 66
7 razloga ZA responsive web dizajn

7 razloga ZA responsive web dizajn

Sa neverovatnim porastom broja mobilnih uređaja kao što su pametni telefoni i tableti, i korišćenjem mobilnih uređaja za igranje igrica, razne aplikacije, društvene medije i pregledanje sajtova, važno je da i Vaš web sajt bude prilagođen svim uređajima, tako da Vaši klijenti mogu lako pretraživati i pronaći informacije, bez obzira na vrstu uređaja (telefon, tablet, desktop, itd.) koje koriste.

Navešćemo Vam 7 razloga zbog kojih treba imati responsive web sajt.

  • Upotreba mobilnih uređaja je u porastu
  • Online kupovina preko mobilnih uređaja postepeno raste
  • Društvenim mrežama se sve više pristupa sa mobilnih telefona
  • Responsive web sajt poboljšava SEO rangiranje
  • Responsive dizajn je prilagođen različitim veličinama uređaja
  • Lakše upravljanje sadržajem sajta
  • Responsive sajt daje bolje korisničko iskustvo

 

#1 Upotreba mobilnih uređaja je u porastu

Trenutno 52,7% globalnih internet korisnika pristupaju sajtovima preko mobilnih uređaja. Procena je da će se u 2018. godini povećati na skoro 80% . Zapravo, na svetu ima više mobilnih uređaja, nego ljudi. I svakog meseca upotreba mobilnih uređaja nastavlja da raste, tako da će svaki mesec više i više potencijalnih kupaca gledati Vašu web stranicu sa mobilnog uređaja. Ukoliko je njihovo iskustavo i interakcija sa Vašim sajtom loša, verovatno će imati i loše mišljenje o Vašim proizvodima, i velika je verovatnoća da će posetiti web stranice Vaše konkurencije.

#2 Online kupovina preko mobilnih uređaja postepeno raste

Kupovina preko interneta je dosta lakša nego da se odvezete automobilom do prodavnice. Još je lakše ako to možete učiniti iz Vaše omiljene fotelje dok gledate TV. 80% potrošača redovno koristi svoje pametne telefone za online kupovinu. Ako Vaši proizvodi i usluge nisu pregledni za korisnike koji koriste mobilne uređaje, propuštate priliku da uvećate Vaše prihode od prodaje.

#3 Društvenim mrežama se sve više pristupa sa mobilnih telefona

Preko 55% prodaje preko društvenih mreža sada se dešava na mobilnim uređajima, tako da deljenje linkova sa društvenih mreža kao što su Facebook, YouTube, Instagram ili Google + na Vašoj web lokaciji znače još veći promet i pregled Vašeg web sajta sa mobilnih uređaja. Dakle, ako imate strategiju marketinga na društvenim mrežama i želite da iskoristite društvenu podelu sadržaja, postanite "responsive".

#4 Responsive web sajt poboljšava SEO rangiranje

Responsive web dizajn je Google-ov preporučeni pristup dizajnu sajta. Po Google-u, responsive web stranice će se bolje rangiratu u pretragama jer pružaju bolje korisničko iskustvo od sajtova koji nisu prilagođeni za mobilne uređaje. Pored toga, Google voli da sajt koristi iste URL adrese na svim uređajima, nasuprot različitim URL adresama koje su pravljene za različite dimenzije uređaja. Štaviše, mobilni telefoni sada imaju i poseban algoritam za Google pretrage. Samo zato što je Vaš sajt visoko pozicioniran na pretraživačima na desktop računaru, ne znači da će i dalje biti dobro pozicioniran za istu pretragu preko mobilnog telefona. Ovo pitanje postaje još kritičnije kada se uzme u obzir da su pretrage preko mobilnog telefona brojčano veće od pretrage na desktop računarima! Ako mislite da je optimizacija pretraživanja (SEO) važna, onda je responsive dizajn sajta veoma bitan.

#5 Responsive dizajn je prilagođen različitim veličinama uređaja

Želite da Vaš web sajt izgleda odlično, bez obzira na veličinu uređaja ili veličinu ekrana? Onda je odgovarajući web dizajn pravo rešenje. Ali nemojte samo razmišljati danas sa pametnim telefonima i tabletima. Razmislite o sutrašnjem vremenu sa pametnim satovima i ostalim novim uređajima koji će se pojaviti. Responsive web dizajn će raditi i na njima.

#6 Lakše upravljanje sadržajem sajta

Trenutno postoje mnoge organizacije koje zapravo imaju dva web sajta: njihovu glavnu lokaciju i drugu verziju svog sajta pavljenu samo za mobilne uređaje. Ovo je bila prilično uobičajena praksa pre nego što je responsive web dizajn postao poželjna metoda. To je značilo duple verzije istog web sajta za upravljanje i ažuriranje, drugačije rečeno, neefikasnost! Sa odgovarajućim dizajnom, Vaš sajt će se prilagoditi svakom uređaju, pružajući odgovarajući raspored i sadržaj koji najbolje odgovara potrebama korisnika. Vaše preduzeće će imati samo jedan sajt za upravljanje, što znači da ćete ažurirati sadržaj jednom, bez obzira na koliko različitih uređaja se prikazuje. To takođe znači niže troškove upravljanja web sadržajem.

#7 Responsive sajt daje bolje korisničko iskustvo

Postoji puno poslovnih razloga za implementaciju responsive web stranica, ali svi se povezuju sa ciljem da obezbede bolje korisničko iskustvo za svoje korisnike. Responsive web sajt znači da nema više štipkanja i zumiranja, nema više bočnih skrolovanja da biste videli celu stranicu koja se ne uklapa na mobilni ekran. Bolji korisnički doživljaj smanjuje stopu odlaska sa Vašeg sajta, poboljšava percepciju brenda i povećava konverzije web stranice.

 

Go resonsive!

Da li Vam se sviđaju naši sajtovi?

Potreban Vam je novi sajt, želite da osvežite stari sajt, ili da dodate e-prodavnicu. Kontaktirajte nas i zajedno ćemo doći do najboljeg web rešenja za Vas.

Back to top
Lucky Web Solutions Logo

© 2024 Lucky Web Solutions. All rights reserved.
Razvoj web aplikacija i internet konsalting